Piano på strøm

Band på scenen

Der er kommet et nyt medlem ind i bandet. Hun har nogle gode idéer. Måske lidt for mange af dem. Og de handler ofte om at få hende i fokus. Fx så synes hun, at I skal have noget mere liv på scenen, når I er ude til koncert. Hun har derfor sat sig i hovedet, at I skal bevæge jer rundt imellem hinanden, og der skal være effekter med lys og røg under nogle af de stykker i spiller. Det kan være lidt besværligt at bevæge sig rundt på en lille scene. I er jo ofte ’bundet’ til at stå et sted eller til kun at kunne bevæge jer få meter frem og tilbage, på grund af kablerne og deres rækkevidde. Og det er jo helt umuligt for trommeslageren at kunne flytte sig! Og det er ikke altid, at I lige holder øje med, hvor den ene eller den anden i bandet er, når der virkeligt er kommet tryk på.

Røgmaskiner er fede effekter

Men en røgmaskine – se her, synes I, er en god idé. Så det, vil I gerne være med til. Og hun må da også godt bevæge sig rundt på scenen, når I spiller. Det eneste krav er, at hun ikke falder i kabler, der ligger på scenegulvet. Måske er det også lidt nemmere for hende at bevæge sig rundt. Hun spiller jo på violin – og har en trådløs mikrofon tilsat. Så det er måske logisk for hende, at man bare kan bevæge sig frit på scenen. I har dog besluttet at tale lidt om koreografi med hende – og om at I ikke vil acceptere, at nogen i bandet bliver tromlet ned – både i bogstavelig og overført betydning! Hun skal ikke tro, at hun sådan lige kan komme og ændre på hele jeres koncept, bare fordi I har budt hende velkommen ind i bandet.

Ham på det digitale piano

Hun skal naturligvis have at vide, at hun giver bandet en ekstra god dimension i musikken, men der er grænser for, hvor meget fokus der skal være på hende og hendes person, når I er ude til koncert. Det vil fx være helt urimeligt overfor ham, der spiller på digital piano, hvis han ikke også for lov til at vise sin kunnen under en koncert. Han skal derfor også have lov til at spille nogle solonumre. Han er jo hamrende dygtig – og han kan altså ikke bare flytte sit piano hele tiden. Han sidder fornuftigt nok på en rigtig klaverbænk.

Derfor er I lige nødt til at få en snak med hende. Måske kunne hun dæmme lidt ned for de gode idéer, hun har, som oftest sigter på at vise hendes person frem. Hun skal vide, at I glade for, at hun har bragt violinen ind i bandet. Det værdsætter I. Men hun skal altså også vide, at der skal være plads til, at alle musikerne i bandet skal kunne vise sig frem. Det er jo det det handler om – i anden omgang. I første omgang handler det om, at I alle skal kunne spille sammen. Så: Ja, til røgmaskine i ny og næ. Nej til særlige koreografier, der siger på at fremhæve en person.

Scroll to Top