Klaverbænk er et must

En god klaverbænk er sundest

Nu ved jeg ikke, præcist hvad du ved om, hvad det vil sige at være koncertpianist. Jeg har set på de sociale medier, at det er noget, du virkeligt gerne vil være. Jeg har da også hørt fra min storesøster, at du er meget ihærdig. Du er flittig på konservatoriet. Du rejser for at komme med til internationale konkurrencer for unge musikere. Du har allerede haft succes og nederlag. Du er moden. Så hvorfor i al verden kan du ikke forstå, at det er uudholdeligt for os – din nærmeste familie – at se, at du ikke insisterer på at få en almindelig og god klaverbænk foran pianoet, som du glæder os med?

Ergonomi

Er du slet ikke klar over, at imens du er ung, så skal du bygge din alderdom op? Ja, det handler ikke kun om penge og pension og mulighederne, du har – lige nu. Det handler i den grad også om dit velvære – nu og her. Det handler om, at du skal have et godt liv. Hele vejen. Fra helt lille, ung og uerfaren indtil de sidste år, hvor du faktisk fortæller dine oldebørn, at nu er det på tide, at de tillader, at du tager herfra den jordiske verden. Og hvad vil du fortælle dine oldebørn? Alt om livets strabadser. Naturligvis. Men hvordan vil du fortælle dem det? Via musikken, som altid har været en del af dig og din familie? Det håber jeg.

Musik er sprog

Musik er sprog. Musik er kommunikation. Derfor skal du naturligvis fortælle dine børnebørn om glade og svære tider i dit liv via den. Og findes der et bedre instrument til at gøre det end et klaver – eller et lille grand piano? Jeg tror det ikke. Det er bare vigtigt for dig, at du får ro til lige at sætte dig på klaverbænken og øve dig lidt. Bare lade fingrene glide hen over tangenterne. Føle tonerne og lade dig glide med.

Ja, ja, tænker du måske. Bliv nu ikke for sentimental. Lad os lige få fingeren stukket i jorden. Du har fuldkommen ret. Vi skal være realistiske. Og hvis det er prisen på en klaverbænk, der forhindrer dig i at høre efter, så kan jeg oplyse dig om, at sådan en bænk ikke er dyr. Så kom lige tilbage til det skønne univers, hvor vi sammen nyder musikken, sangen, minderne og tankerne om alle de kære mennesker, vi kendte.

Og hvis det virkeligt er sådan, at du ikke føler dig godt tilpas med den klaverbænk, som jeg gav dig i julegave, så er der ingen, der forhindrer dig i at bytte den. Og er du for sent på den med det, så kan jeg oplyse dig om, hvor du kan sætte en klaverbænk til salg. Der findes mange sites, hvor folk sælger, brugte instrumenter og dertilhørende tilbehør. De virker. Så brug sådan et site, hvis du virkeligt mener, at klaverbænken ikke er rigtig for dig. Men tænk over det, inden du fortæller omverden om, at den kan købe din klaverbænk. Du vil måske fortryde salget af klaverbænken senere.

Scroll to Top