Rejsetips til Prag

Prag er hovedstaden i Tjekkiet, og for mange danskere er Prag forbundet med de mest fantastiske oplevelser. Byen er venlig, international og et klasseeksempel på, hvad frihed og demokrati betyder.

Efter Murens fald og kommunismens endeligt rejste byen sig som en fugl Phønix - og i dag er Prag smartere, mere ren, mere lækker og ere velhavende end for eksempel København. Her deler vi nogle få tips til dig, der skal til Prag. Men først får du det bedste sted at booke hoteller i Prag - billigt, nemt og hurtigt:

Hvordan kommer man til Prag

Der er ikke længere til Prag, end det er fint at køre dertil i egen bil. Omkring 8-9 timers kørsel fra grænsen. Hvis man ikke er så vild med at køre selv, er der et hav af billige busruter, gode togforbindelser og - ikke mindst - gode flyforbindelser til Prag fra Danmark.

Solid kost i Prag

Prag byder på et væld af gode spisesteder, og køkkenet er som i resten af Tjekkiet: Overvejende solidt. Du går ikke sulten fra bordet - det er helt sikkert. Tjekkerne elsker kød af enhver art, og du må ikke snyde dig selv for at spise and, når du er i Prag. De har på det nærmeste gjort det til en kunstart, og den lækre and serveres ofte med enten kartoffelmos eller knödel, rødkål og andet godt. Tjekkiet er berømte for deres gode øl - og er du til øl, må du ikke snyde dig selv der. Spørg tjeneren om anbefalinger - der er mange små lokale bryggerier, du aldrig har hørt om, og som du ikke glemmer lige med det samme, når du først har smagt.

Hvornår er Prag bedst

Prag ligger jo solidt plantet inde midt i Europa, så der er tale om ægte fastlandsklima. Det betyder en god lang sommer, der som oftest strækker sig fra april og til omkring oktober. Og derefter en lige så bundsolid vinter med ret brutale frostgrader.

Prag er helt fantastisk smuk året rundt - men er du til gedigen og bundsolid julehygge, må du ikke snyde dig selv for at opleve byen i december. Vi foretrækker selv september i Prag, hvor dagtemperaturerne ligger omkring de 23-25 grader, luften er klar og behageligt tør.

Prag er verdens vugge

Prag har budt på nogle af verdens største tænkere, filosoffer og politiske ideologer gennem århundreder. det mærker man i atmosfæren, og det oplever man i det helt ubeskriveligt store udbud af kultur, museer, smukke kirker og mindesmærker. Historiens vingesus er yderst nærværende i Prag, og vi kan på det kraftigste anbefale, at du tager en af de mange guidede ture, hvor du oplever steder med betydning fra kommunismens tid. Det er et godt indblik i en sort periode i det stolte lands historie.

Køre bil i Prag

Som udgangspunkt: Nej. Lad din bil blive ved hotellet og benyt i stedet den yderst velfungerende offentlige transport i form af sporvogne og bybusser. De er rene, de kører til tiden og personalet er meget venlige (og taler engelsk ligesom de fleste i Prag gør det).

Taxa fungerer også fremragende, og det er ikke dyrt. Men trafikken kan i perioder være overvældende, og derfor er det bare smartere at lade bilen stå.

Hvad med syge- og rejseforsikring

Du skal have det blå sygesikringskort for at kunne få gratis hjælp i Tjekkiet. Har du det, gælder disse betingelser:

  • For akut lægehjælp ring 112 eller 155
  • Egenbetaling fra 30 CZK pr. dag 

Men skal du have den bedst tænkelige service, skal du lige ofre den smule ekstra, en rigtig rejseforsikring koster - så er du også dækket af med hjemtransport og den slags.

Scroll to Top