Veludstyret værksted – måske

Hvor er fugepistolen?

Det er søndag eftermiddag. Sent. Faktisk så sent, at jeg er ved at være træt af at vente på, at min mand bliver færdig med arbejdet nede i kælderen. Han startede sit weekendprojekt i går morges. Fuld af energi sprang han ud af sengen og erklærede højt og tydeligt, at han ville bruge weekenden på at ordne kælderen.Der er flere ting, der skal gøres dernede. For det første skal der ryddes grundigt op.

Masser af værktøj

Især inde i fyrrummet, hvor han har flere, hylder med forskelligt billigt værktøj. Det ligger og flyder på hylderne. Hulter til bulter. Det er en kilde til irritation, fordi han kan aldrig finde det stykke værktøj, som han har brug for. Om det er en skruetrækker, eller en hammer er lige gyldigt. Han kan aldrig finde det, han har brug for. For det andet så skal kældervinduerne fuges. Der er sprækker og huller. Det er ikke godt. Vi vil gerne vente endnu et år, inden vi skifter vinduerne dernede ud. Vi har jo brugt mange penge på at få den nye varmepumpe, så der er lidt smalhals i budgettet lige nu. Og jeg ved da godt, at min selv kan udføre det stykke arbejde. Hvis han altså kan finde sin fugepistol. Det tvivler jeg på, at han lige kan. Måske dukker den op – helt belejligt – imens han rydder op.

Gaver fra værktøjsbutikken

Lille ventilator

For det tredje, så skal der sættes en ventilator op i inde i det lille badeværelse, som vi byggede for en tre eller fire år siden. Det er et fint, lille badeværelse. En god, lille tilføjelse til det lækre gæsterum, vi har dernede. Det er næsten som en privat, lille lejlighed. Det fungerer fint, når min kusine og hendes kæreste er på besøg hos os. De bor dernede. Kommer og går, som de vil. Det er faktisk kun til måltiderne, vi ser dem. Og de bliver jo indtaget i vores alrum, hvis de altså ikke har inviteret os ud at spise. Ventilatoren er nødvendig, fordi det lille vindue i badeværelset ikke er stort nok til, at der kan blive luftet ordentligt ud i badeværelset. Men opsætning af en ventilator kræver vistnok lidt mere end bare en fugepistol. Er det ikke noget med at slå hul i væggen og, så få ventilatoren monteret sikkert.

Julen er lige om lidt

Nå, det er ikke mit problem. Mit problem er, at jeg gerne vil have, at han løsriver sig fra projekterne dernede og kommer herop. Vi skal lige have talt med vores børn om julen. Skal vi, eller skal vi ikke tage på juleferie i udlandet i år? Skal vi blive hjemme og bare dovne og være i julehumør? Skal vi på juleferie, ja, så skal vi altså til at bestille den nu. Og børnene sidder og venter på ham. De kaldte på ham for en halv time siden. Da svarede han at ville komme om fem minutter. Jeg sætter mig ned og kigger på mine børn. Spørger dem om, hvad de helst vil. Det bliver os tre, der må tage beslutningen om, hvad vi skal i julen.

Scroll to Top