Tryllebundet af foredrag

Foredrag med effekt

Der er vist nok meget sjov og ballade inde i salen. Folk griner. De bliver underholdt på den bedste måde. Der er gang i den nye foredragsholder, som vi har lavet en aftale med. Han kommer i centeret her og holder foredrag én gang om ugen. Vi kan se, at han ret hurtigt er blevet meget populær. Der er faktisk allerede en venteliste på mere end 10 personer, der håber på, at andre, der allerede har købt billetter til foredraget i næste uge, vil aflyse.

Humor på plakaten

Her til eftermiddag holder han foredrag om arbejdsglæde og humor. Han må være utrolig dygtig – ham foredragsholderen. Han har en evne til at kunne omformulere og formidle data og videnskabelige undersøgelser om, hvordan hjernen fungerer, når vi griner og har humoren med os til sjove bemærkninger. Alle publikummerne griner. Højt. Det er altså rart at høre. Det smitter faktisk af på personalet her. De smiler. De er glade. Selv den unge pige, der står i garderoben, men som sædvanligvis er meget mut, er glad i dag.

Han er helt genial

Hvorfor har vi ikke fået fat i den foredragsholder noget tidligere? Han ved noget. Har noget på hjerte. Kan fortælle om det, så alle kan forstå, hvad han siger og mener. Og på en måde, så alle har det sjovt. Nej, han er bestemt ikke stand-up komiker. Han ved meget om emnet: Arbejdsglæde og humor på arbejdspladsen. Det er helt tydeligt. Han laver mange referencer til amerikanske, tyske og skandinaviske undersøgelser om arbejdsglæde og værdien af gode relationer på en arbejdsplads. Der bliver talt om endorfiner, om hjerneaktivitet, om relationer imellem mennesker. Der bliver også talt om stress og om konflikter på en arbejdsplads.

Ja, det er et rigtigt godt foredrag. Hvordan vil han klare foredraget i næste uge. Han er jo et menneske. Og mennesker har dårlige dage. Hidtil har der dog ikke været en eneste eftermiddag, hvor hans foredrag har været kedeligt.

Scroll to Top