Træning af Golden Retriever

Sød Golden Retriever hundehvalp

I løbet af de sidste 2 år har I tabt to store kampe, som I har haft med børnene: Den ene handlede om det her med brugen af smartphone og tablets. I har altid holdt på, at der ikke skal bruges så meget tid på de der spil og platforme, som børn og unge bruger. Børnene vandt kampen. Det er svært at sige nej til, at smartphonen skal ligge lige ved siden af én ved spisebordet, når I indtager aftenens måltid. Børnene er jo blevet godt trænet i brug af zoom og andre platforme til undervisning via nettet!

Hund i familien

Den anden kamp handlede om et kæledyr. En hund. Her gav I også efter. Håbet var – og er – at en hund vil hjælpe til, at børnene kommer lidt væk fra de digitale medier. I gav derfor børnene en hund i julegave. En Golden Retriever. Det er en hyggelig og fredelig familiehund. I tænker måske, at den vil kunne blive et godt samlingspunkt for hele familien. Et lille væsen, som vil kunne bidrage til, at I får motion og frisk luft – hver dag. I regn, sne, kulde, sol og lunt vejr. Og det kan den da også. Så længe I bare er konsekvente overfor den og så længe I bare lære den, hvor grænserne går.

Alle hunde skal trænes

Jo jo, Golden Retrievere er rare hunde. De tilhører godt nok den gruppe af hunde, som man kalder for store hunde. De er som regel fredelige. Men de skal altså trænes. Og hvem skal sørge for, at jeres nye hund får den hundetræning, som den skal have? Den skal lære, at det er jer, der bestemmer. Det er jer, der sætter reglerne for, hvad den må og ikke må. Og fordi det er en forholdsvis venlig hunderace, så vil I ikke få problemer med at få den trænet til at lære jeres regler at kende. Det, som I bare skal huske, er, at den hundetræning, som den skal have i begyndelsen af jeres nye forhold til hinanden, er, at der skal være én person, som går til hundetræning sammen med den. Derefter kan I så udvide det til, at den får hundetræning med flere af familiens medlemmer. Det handler nemlig om, at I ligesom skal kunne guide den ind i jeres måde at kommunikere med hinanden på.

Ikke så svært endda

Ja, det lyder måske lige en tand for indviklet her. Men det er det såmænd ikke. Det handler om, at når den først har lært reglerne at kende én gang, så glemmer den dem ikke. Og det vil være jeres fordel om ganske kort tid. Det kan måske virke uoverkommeligt lige nu, fordi hvalpen ikke forstår noget som helst lige nu. Men prøv at finde et sted, hvor I ved, at der tilbydes god og human hundetræning. I vil hurtigt finde ud af, at den hurtigt forstår jer. Faktisk vil jeg vove at påstå, at det vil tage jer længere tid at træne jeres børn, som plagede om at få hunden til at forstå, at de skal bruge den samme kommando overfor hunden. Men her må I altså forklare – grundigt – børnene, hvorfor.

Scroll to Top