Til møde i Nordsjælland

Du er blevet inviteret til at deltage i et møde i Nordsjælland. Du er ret glad for invitationen. Det er ligesom en bekræftelse på, at din indsats på dit forskningsfelt er ved at blive anerkendt. Du får da også mulighed for at bruge alle dine evner som performer. Du skal jo holde et oplæg for mere end 150 personer. Oplægget skal naturligvis forklare, hvad din forskning går ud på – og hvilke konsekvenser, den kan få for samfundet. Der er dog bare lige det ved det, at du slet ikke kender til Nordsjælland. Du er bosat i Jylland, og har faktisk undgået alt, hvad der har med Sjælland at gøre. Ikke fordi du har noget imod sjællændere. Eller Sjælland. Det har bare ikke været nødvendigt for dig at skulle besøge Sjælland i din forsknings øjemed. Du vil nok sige, at du kender bedre til England end Sjælland.

Hvorfor Nordsjælland?

Pyt. Det er en udfordring. Det bliver lidt spændende. Men hvem finder på at holde møde i Nordsjælland for 150 forskere fra hele verden? Ja, hør lige her – det kan jo godt tænkes, at det fakultet, der står som hovedarrangører af mødet, ikke ved, at der findes gode mødefaciliteter andre steder i landet. Måske har de vægtet, at det skal være nemt for de fleste af deltagerne, der netop kommer fra udlandet, at komme frem til konferencecenteret. Måske har de valgt, at mødet holdes i Nordsjælland, fordi netop dér, hvor konferencecenteret ligger, er det nemt at kunne rejse til, når man kommer fra København. De fleste mødedeltagere skal jo også flyve hjem fra Københavns lufthavn, og de har derfor valgt at bo inde i København, så de ikke skal bruge ret meget tid på at komme ud til lufthavnen, når de rejser igen.

Vel anbefalet sted

Det kan også godt tænkes, at arrangørerne har hørt så meget godt om stedet, fordi de har en kollega, der har været med til et møde i Nordsjælland – på netop det konferencecenter. De har måske hørt, at forplejningen er super. At faciliteterne – om det er Wi-Fi eller andet udstyr – altid bare fungerer. De vil jo ikke risikere, at de udenlandske deltagere får et dårligt indtryk af at konferencen er blevet arrangeret sådan lidt skødesløst. Måske er grunden til, at mødet skal afholdes på centeret, at der er professionelle receptionister, der nemt kan vejlede og assistere deltagerne, efterhånden som de ankommer, inden selve arrangementet starter.

Utrolig smukt område

Der kan være mange grunde til, at det netop blev i Nordsjælland, at mødet skal holdes i. Det skal du såmænd ikke tænke på. Du skal bare nyde, at du får chancen for at fortælle 150 topkvalificerede mennesker, der også forsker i dit felt om dit projekt. Og så kan du jo også vælge at bruge lidt tid på at udforske Nordsjælland efter, at du har fremlagt dit oplæg. Der er faktisk meget smukt – se blot her. Og ja, du vil sikkert også møde nogle mennesker, der vil give dig gode idéer til din forskning. Så: Brug chancen, du har fået, til at få det bedste ud af mødet og omgivelserne.

Scroll to Top