Tæppefliser til kontoret

Farver til kontoret

De fleste af os arbejder på kontorer. Vi tænker nok ikke over det til hverdag, men overvej lige, hvilke tanker din arbejdsgiver har gjort sig, da kontoret, du arbejder på, skulle indrettes. Han har givetvis ikke overtaget kontoret i den stand, som du fandt det i, da du startede. Der kan være overvejelser vedrørende, hvilke materialer der skal ligge på det betongulv, der danner undergulvet. Der har helt sikkert været overvejelser, om det skulle være tæppefliser, linoleum eller træ, der skulle på gulvet.

Valg af farver

Og farverne – skulle det være diskrete, mørke farver, der måske skjuler lidt snavs, eller skulle det være kliniske, lyse farver, der afslører alt om en kop kaffe, der faldt på gulvet? Farverne på væggene? Er de friske og juvelklare – eller er det pastelfarver, der signalerer feminine toner? Eller er det bare hvide vægge, der bliver farverige, efterhånden som medarbejderne hænger en plakat eller et fotografi op? Skulle arbejdsgiverne have tænkt bedre over solafskærmningen, så dem, der har kontor ved de store vinduer, ikke kommer til at lide i sommerens forløb, hvor det kan blive ret varmt. Er der bare hængt nogle gardiner, der er syet af diskret, farvet stof op, som de kan trække for eller fra? Overvejelserne har ofte ikke rigtig sammenhæng. Der kan være et sammensurium af farver og materialer, som sikrer, at kontoret er funktionelt. Men er det de optimale valg, når du tænker på arbejdsglæde og effektivitet hos medarbejderne?

God solafskrmning er vigtig

Kontorindretning er ikke nemt. Og sommetider må en arbejdsgiver ty til de hurtige løsninger – selvom de ikke er optimale. Det bør der bare rettes op på, når der er faldet ro på igen efter flytningen ind i de nye lokaler. Tag nu sådan noget som solafskærmning til kontorer. Er det bedst med gardiner af stof – eller kunne der være en endnu bedre løsning? Gardiner er ofte lavet af stof. De afgiver støv – og med tiden falmer de i farven. De bliver grimme. Måske er det meget mere effektivt – og behageligt for medarbejderne – hvis solafskærmningen dannes ved hjælp af persienner, der kan reguleres elektronisk. De fås i flere forskellige materialer, men er alle nemme at holde rene – uden at de kommer til at se grimme ud efter nogle års brug.

Er det praktisk?

Eller overvej, om de tæpper, du har på gulvene nu, også er så praktiske. Måske har du sikret dig, at de er af en kvalitet, der ikke afgiver støv. Men måske vil det i virkeligheden virke luftigere og lettere, hvis tæppet – som er et såkaldt erhvervstæppe –  bliver skiftet ud med et gulv af linoleum. Linoleum er et naturmateriale. Det er faktisk nemmere at holde rent, end et tæppe er. Og det er mindst lige så slidstærkt som tæpper. Samtidigt kan det sende et signal til besøgende kunder på kontoret om, at I er bevidste om, at arbejdsmiljøet skal være i top, så I hverken belaster miljøet eller udsætter jeres medarbejdere for eventuelle problemer på grund af dampe eller stoffer, der kan gemme sig i andre materialer. Det er med andre ord værd lige at sætte sig grundigt ind i mulighederne, der findes for at indrette et nyt kontormiljø, inden de hurtige beslutninger skal tages.

 

Scroll to Top