Spansk sangria

Smuk sangria drink

Er du en af de mennesker, der tager til Spanien på ferie? Så har du helt sikkert både været i Malaga på Costa del Sol og måske også i Madrid og Barcelona. Du har givetvis også smagt deres helt specielle lufttørrede skinke og paella. Og du kan ikke have undgået at lære at sætte pris på et koldt glas sangria – spaniolernes yndlingsdrink. Sådan efter en dag, hvor I har været ude for at udforske området, er det da lækkert at kunne få et glas sangria og bare lade blikket flyde ud over udsigten, imens glasset nydes, og overvejelserne om, hvor middagen skal indtages, diskuteres.

Mange slags sangria

Du ved måske også, at sangria ikke bare er sangria. Ligesom der er forskel på rødvin og rødvin, så er der også stor forskel på, hvordan sangria bliver fremstillet i Spanien. Faktisk har næsten enhver familie en opskrift på, hvordan den skal laves, hvis den skal være hjemmelavet. Nogle nøjes med at putte mange forskellige frugter i drikken. Andre putter kun en enkelt frugt i. Vinen er enten rød eller hvid. Og ja, selvfølgelig er den vin, som kommer fra hjemstavnen altid den bedste at bruge til den hjemmelavede sangria. Bare spørg de lokale på stedet, hvor du opholder dig. De vil altid sige, at deres sangria er den ægte vare. Det er faktisk den samme holdning, som grækerne har til deres ouzo. Den, der er fremstillet i deres område, er altid den ægte vare.

Populær i Danmark

Sangria er en drik vi som danskere, har taget til os. Vi kan lide at nyde den, når vejret er meget varmt. Måske får den os til at mindes nogle dejlige dage i Spanien. Måske får den os til at slappe bedre af. Vinen og den søde smag fra frugterne er dejlig. Vi kan også lide at bruge den som en velkomstdrink, som vi giver gæster, når vi inviterer til middag. Vi bruger endog tid på at lave vores egen sangria. Der findes jo så mange forskellige sangria-opskrifter som man bare kan gå på nettet og finde. Det er, da også nemt for os at finde ingredienserne, vi skal bruge til drikken.

Supermarkederne har spanske appelsiner, spansk vin og spanske mandler, som vi serverer som en snack til sangriaen. Og ja, vi kan godt finde på at putte et dansk dyrket æble i vores sangria. Vi har jo nogle af de bedste æblesorter i verden i vores lille land. Så, hvorfor ikke? Helt klart en god idé. Det er nemlig vigtigt, at ingredienserne er gode, hvis vi vil servere en god sangria for venner og bekendte.

Alternative drinks med rom

Ja, sangria er en sikker vej til succes til en god aften sammen med vennerne. Om det er en grillaften på terrassen en lun sommeraften, eller om det er til et lidt tungere måltid her i vinterens forløb. Sangria vil altid få os til at smile. Vi kommer i tanker om gode oplevelser i Spanien. Drinken får os til at tale – afslappet og med godt humør. Det er bare en skøn drink at kunne fremstille selv – og nyde sammen med venner. Er du ikke til Sangria, er der masser af andre muligheder med for eksempel disse skønne opskrifter på drinks med rom.

Scroll to Top