Solindfald og afskærmning

Min bedste ven og hans kone er taget på en forsinket sommerferie – de elsker at rejse. De er taget til en græsk ø, hvor de nyder at bo på et hotel med all inklusive, og så forsøger de sig at med at finde rundt på øen for at opdage små, unikke steder. Nu ved jeg af erfaring, at øen, de besøger, er en af de store turistøer i Grækenland, så det undrede mig slet ikke, at han skrev en SMS til mig om, at de var ankommet godt, men at alt ligesom så forfaldent ud, at folk stadig bruger discs og den slags. Jeg skrev tilbage, at det vel kun er naturligt herefter, at højsæsonen er overstået, og de ligesom tilhører den sidste, store gruppe turister på øen.

Nyd nu ferien

Jeg skrev da også, at de skal nyde ferien. Solen er stadig stærk, og maden er stadig god. Frisk fisk og skaldyr er i øvrigt et speciale på øen, og jeg ved, at det er noget, de kan lide. Jeg skrev også, at selvom der måske er så varmt, så skal de alligevel sørge for at holde sig i skyggen eller bruge solcreme, når de er ude. Jeg kender landet godt. Ved, hvor lunefuld solen kan være. Især her i september, hvor vejret skifter lidt mellem sommer, sensommer og efterår. Der gik to dage. Så sendte min ven endnu en besked. Med et billede af sig selv og sin kone. De var blevet godt røde i hovederne. Havde badet og nydt solen.

Solafskærmning er nødvendig

Men de kunne virkeligt godt forstå, at hotellet, de bor på, har sørget for at sætte god solafskærmning op ved deres værelse. Det er sydvendt, og solen banker ind i deres værelse lige fra morgenstunden til sent på eftermiddagen. Han skrev, at de har fundet smukke steder, hvor de bare har siddet og kigget på naturen. Nydt udsigten. Nydt varmen, og at de bare har slappet af. Han sendte også et billede af en flot og gylden solnedgang.

Mit svar til ham var, at jeg håber de sidste dage, de er på øen, bliver ligeså gode som dem, jeg kan forstå, de allerede har haft. Jeg tænkte ikke mere over det. Eller jo, det gjorde jeg faktisk. Tænkte, at det er godt, at de har en god oplevelse, og at de nyder at se og opleve noget andet end et trist begyndende efterår her i Danmark.

Indvendig solafskærmning

Var faktisk lidt misundelig på dem. Jeg vil overveje at gøre noget lignende til foråret. Sådan lige inden her bliver smukt igen med grønne, små skud på træerne. Ja, så vil jeg tage sydpå og få et ekstra skud D-vitaminer i form af sol og varme nede sydpå. Ligesom de får nu. Jeg tænkte også på, at det er godt, at de lokale dernede kender betingelserne godt, og kan sørge for, at vi får nogle dejlige dage. Har jeg nogensinde overvejet, hvor nødvendigt gardiner eller solafskærmning indvendigt i et hotelværelse kan være? Aldrig. Jeg har bare taget det som noget typisk, der bare er i hotelværelser. Ja, jeg har fået lidt mere respekt for arkitekterne, der bygger og indretter hotellerne. De tænker sig om.

Scroll to Top