Smerter og neuro activation

Smertebehandling hos en fysioterapeut

Alle kender til smerte. Dem, der siger, at de ikke har smerter, er løgnere. Ja, det vil jeg vove at påstå. Der findes dog mennesker, som har en ret høj smertetærskel. Og det kan være grunden til, at de påstår, at de aldrig føler smerter. Sådan fysiske smerter. Vi taler slet ikke om hjertesmerter og ulykkelig kærlighed. Nej, her taler vi om fysiske smerter, som er fremkaldt af den ene eller den anden grund.

Fysioterapeuten hjælper

Det lyder måske overfladisk at sige, at dine smerter er fremkaldt af en eller anden grund. Men sådan ser mange på det: Deres smerter er fremkaldt af en skade eller en forkert bevægelse. De henvender sig derfor til en fysioterapeut i København eller Valby for at få bugt med dem. De overvejer slet ikke, at der er en kilde til smerterne – og tanken om, at de kan gøre noget for at undgå at få de voldsomme smerter, strejfer dem slet ikke.

Fysioterapeuten i København vil naturligvis hjælpe den smertelidende. Han, eller hun, vil give sin klient særlige øvelser, som skal udføres et par gange om dagen – uden at der overdrives. Han vil give sin klient grundig vejledning i, hvordan øvelserne skal udføres. Han vil også vise, hvordan de ikke må udføres. Og så er det op til patienten at gøre sit bedste inden næste besøg hos fysioterapeuten.

Kender du til Neuro activation?

Men når der er tale om en patient, som er meget hårdfør over for smerte (har en høj smertetærskel), hvad gør fysioterapeuten så, inden han (hun) definerer behandlingen? Ja, det kan være, at fysioterapeuten benytter sig af nogle af de erfaringer, som han fik, da han arbejdede som sportsfysioterapeut i København. Her lærte han meget om smerter og om mennesker, som lever af at udføre de helt store sportslige præstationer. Han arbejdede også med det, der kaldes for neuro activation – se her. Han lærte om løgnere og om, at folk foretrækker at snyde sig selv og derfor kan sætte deres liv og helbred på spil. Mange topatleter ved, hvad jeg taler om. Nogle har taget forbudte stoffer, for at kunne blive på toppen – sportsmæssigt. Andre har direkte udsat sig selv for fare ved at ændre totalt i kostplaner.

Nu siger jeg ikke, at alle topatleter misbruger medicin eller ændrer deres kostvaner, fordi de tror, det er bedst at spise proteinpulvere. De fleste har lært at lytte til deres træner, som ved alt om kosttilskud, rigtige spiseplaner, motion og decideret træning.

Min egen fysio i Sydhavnen

Og ja, har du selv været derude, hvor du overvejede at bruge et ekstra proteinpulver i maden, så tal med din træner – eller din fysioterapeut – om det. Deres gode råd og ideer kan ændre dit liv totalt. Det er nemlig slet ikke usædvanligt, at mange sportsudøvere gerne vil supplere deres kost. Det er dog de færreste sportsmennesker, der vil lytte til deres træner. Måske fordi træneren fraråder sportsmennesket i at overdrive træningen? Det kan du ikke vide. Men det er helt sikkert, at din fysioterapeut i Sydhavnen er på det rene med, at du ikke skal lide. Du skal ikke have smerter. Og hvis du ikke kan få smertelindring, så går det galt – og så taler vi om hjertesmerter.

Scroll to Top