Smart rollator

Rollator

Når jeg tænker på, at min farmor er en gammel dame på 84, så må jeg uundgåeligt også tænke på, at hun gør, hvad hun kan for at holde sig i form. Det at bevæge sig har altid været en del af hendes liv. Hun har undervist i gymnastik i folkeskolen i mange år. Derudover har hun undervist i ballet. Sådan privatundervisning. Da hun gik på pension for næsten 20 år siden, blev hun ved med at undervise i ballet. Få timer hver uge. Det gjorde hun lige indtil, hun en dag faldt, og hoften brækkede. Osteoporose. Desværre. Det førte naturligvis til, at hun skulle på en særlig diæt, og at hun fik besked på at passe på med krumspringene.

En rollator hjalp

Hofteoperationen gik godt, men hun er aldrig kommet sig helt efter faldet. Hun har lidt svært ved at gå. Hun fandt dog ret hurtigt ud af, at hun kunne komme ud og gå lange ture, hvis hun fik lidt hjælp. Og løsningen, hun fandt, var at købe en rollator. Hun købte en af de rollatorer, som fandtes dengang. På det tidspunkt var markedet ikke så stort, som det er nu. Hun gik lange ture med sin rollator og var godt tilfreds. Men som så mange andre mennesker, fx os, der gerne vil have en ny og bedre eller større bil, så fandt hun på, at hun ville have en terrængående rollator, så hun kan komme en tur i skoven eller ud over marken. Vi ledte længe efter sådan en rollator. Både hun selv mine forældre og jeg.

Trionic Walker

Vi fandt en butik, der forhandler Trionic Walker rollatorer, som viste os forskellige modeller. Prisen på den, som hun helst ville have, lå dog lidt over hendes budget – også selvom butikken tilbød at tage hendes gamle rollator i kommission og eventuelt sælge den brugt, så hun kunne få et nedslag i prisen. Et hurtigt regnestykke fortalte os dog, at den her Trionic Walker rollator stadig var for dyr for hende. Men familie er familie, og vi står sammen i min familie: Både mine forældre og jeg gav bidrag til købet af rollatoren, og min bedstemor var umådeligt glad. Min bedstemor begyndte at gå lange ture i skoven. Hun nyder at kunne føle sig tryg, når hun er ude på markerne et tidlig søndag morgen for at se på fugle. Ja, hun kommer vidt omkring i alt terræn med sin nye rollator.

Hun er i god form

Sommetider går jeg med hende, når det handler om en tur i skoven. Det der med at stå op kl. 4 en søndag sommermorgen for at se på fugle er ikke lige mig. Og jeg har ganske langsomt opdaget, hvor god form min bedstemor er i. Der er faktisk fart over feltet. Hvis du tror, at ældre mennesker går meget langsomt, så kan jeg fortælle dig, at det ikke passer altid. Der er nogle gange, hvor jeg virkeligt har svært ved at følge med hende. Det er godt nok lidt pinligt for mig, synes jeg. Men det er også en udfordring. Bl.a. har den udfordring medført, at jeg nu gør lidt mere ved gymnastikken, end jeg plejede for bare 2 måneder siden.

Scroll to Top