Skoleophold besluttet

Ænder ved musikefterskolen

Ok. Beslutningen er taget. I nåede frem til den i fællesskab. Jeres barn – den unge mand – skal på efterskole i det nye skoleår. Der har været en del knas med ham. Han gider ikke bøgerne længere. Han er godt sur på skolen. Han er kørt fast i et mønster, hvor han ikke længere gider at beskæftige sig med lektierne og gøre lidt ekstra ud af dem. I er derfor blevet enige om, at han skal på efterskole. Håbet er jo, at han finder tilbage til skolen og bøgerne. Han er jo klog nok til at kunne blive atomfysiker eller noget i den stil. Det er bare ikke lige nu, at han skal presses til at vælge en retning, han vil uddanne sig i fremover. En pause, hvor han får lov til at slappe af. Komme væk fra bøgerne og terperiet er, hvad han har brug for.

Hvilken efterskole er bedst?

Og hvilken efterskole skal I så vælge? Han har selv et ønske om at komme på en musikefterskole, hvor han kan få lov til at pleje sin interesse for musik. Han går lige nu og drømmer om at blive en stor rockstjerne. Så langt så godt. I har da også været ude og besøge nogle musikefterskoler, som I har læst om på internettet. I har set på faciliteterne, og I har talt med lærerne og forstanderne på skolerne. Det er bare så svært at vælge, hvilken af skolerne I skal sende ham på. Han har selv udtrykt, at han gerne vil gå på den efterskole på Fyn, som I besøgte i sidste måned – Baaring Efterskole.

Fyn er jo ikke omkring hjørnet

Det har I det lidt svært med. Fyn er jo langt væk. I så helst, at han valgte den skole, der ligger her i nærheden af jeres bolig. Det kan jo godt være, at han får hjemve. Eller at der sker noget, så han er nødt til at komme hjem hurtigt. Fx sygdom.
Hør nu her. Der er helt sikkert en god grund til, at han har valgt efterskolen på Fyn. Måske har det noget at gøre med det faglige niveau, som er ret højt. Måske har det noget at gøre med, at han gerne vil vise jer, at han sagtens kan klare at bo langt væk fra jer.

Her bør I lade ham bestemme, hvilken musikefterskole han skal gå på. Det vil nemlig betyde, at han er meget mere motiveret, end I tror. Og i virkeligheden så er Fyn ikke så langt væk som I går og tror. Ikke mere end et par timers kørsel fra København. Og ja, Fyn ligger sådan lige midt i landet. Så hvis I bor i Jylland, så kan I også nå til Fyn på ganske kort tid, hvis der bliver brug for det. Det skulle der dog helst ikke blive.

Så lad ham bestemme, hvor han vil begynde næste skoleår. Lad ham få et godt år på en efterskole på Fyn, hvor han vil få mange gode venner – der kommer fra hele landet. Hvor han kan dykke ned i musikken og lære mange nye elementer i musikkens verden at kende.

Scroll to Top