Personhejs kan lejes

Nu har vi endelig fået en meget spændende opgave. Hidtil har det været små restaureringsopgaver i stil med at udskifte et råddent stykke træ i et meget gammelt værk. Det har fået forretningen til at fungere. Jeg var selvfølgelig sikker på, at mine evner vil kunne drive forretningen frem. Men jeg var ikke klar over, at det kunne tage så lang tid. Men endelig er der kommet gang i forretningen. Vi får flere og flere – og større og større opgaver. Ja, når man er konservator og ikke har job på et museum, så er det altså svært at overleve. Hvis man altså vil arbejde med konservering af gamle objekter. Og det vil jeg! Jeg elsker at redde en gammel billeramme. Jeg elsker at forbedre en mosaik, som bare har lidt under slid i århundrede. Derfor åbnede jeg min egen lille, private biks. For 6 år siden.

Lidt af en kamp

Det har været en kamp at overleve. Især fordi jeg også startede min egen lille familie for 6 – 7 år siden. Fremtiden så lys ud. Og det gør den igen. Ja, jeg er glad. Vi (min partner og jeg) har nemlig fået en meget interessant opgave. Vi skal faktisk restaurere et gammelt relief, som befinder sig på en gammel købmandsbolig. Det er en meget fin, gammel og fredet bygning. Den nye ejer ville sådan set af med relieffet. Men det må han ikke, fordi der er klausuler for bygningen. Så han henvendte sig til os, fordi han var sur på kommunen, hvor bygningen ligger. Han bad os om et godt tilbud. Og vi gav ham et godt tilbud. Relieffet er af træ. Det sidder på bygningen oppe i 2. sals højde. Lige under tagrenden. Det bliver en ret stor og krævende opgave for os. Men vi har regnet på tingene.

2 måneders arbejde

Kan se, at vi får arbejde i de kommende 2 måneder. (Egentlig burde vi have fået 3 måneder til at udføre opgaven, men bygningens ejer har travlt.) Tilbuddet, vi har givet, giver os ikke meget profit. Men vores research har vist, at hvis vi gør et godt stykke arbejde, så vil der helt sikkert blive fin omtale af arbejdet i den lokale presse – og det vil sikkert kaste mere arbejde af sig. Så optimismen er herskende her. Vi har dog et lille problem. Vi skal arbejde oppe under tagstenen på huset. Der er ca. 10 m derop. Godt nok har vi stiger, der kan nå derop. Og vi bruger da også sikkerhedshjelme. Alt skal laves i hånden. Så det er sådan set ikke så svært, ud over at det der med at klatre op og ned ad stigen hele tiden kan være tidsspilde. Især nu, hvor vi ved, at vi ikke har tilstrækkelig tid.

Vi lejer et personhejs

Derfor er vi nødt til at leje et personhejs hos Unihejs, så vi sikkert kan komme op og ned, uden at dels at blive udmattede af at balancere på siger, og dels spilde tid. Lige nu venter jeg på et tilbud fra et firma, som har personhejs. De har lovet at give os et godt tilbud, mod at vi omtaler dem på vores hjemmeside.

Scroll to Top