Paprør er gode

Indpakning af plakat

Hvis du godt kan lide kunst og tit går på kunstmuseer, så ved du, at du ofte kan købe plakater i deres små forretninger. Du kan vælge en plakat. De har ofte sådan et stativ, som du kan bladre i – så du kan se plakaten, du er interesseret i. Når du har valgt, hvilken en, du gerne vil købe, så siger du det til ekspedienten, som henter den ude på lageret. Den er fint rullet ind – og pakket ind i plastik, så den i det mindste er beskyttet mod vand. Er der noget værre? Nej. Det er der ikke. Du får nemlig plakaten udleveret sådan. Og den er lidt stor at transportere hjem på cykel – eller i bussen. Du forsøger at holde den på en måde, så den ikke bliver udsat for stød og dermed bøjer. Folder i en plakat er ikke pæne, men de kan sjældent undgås, hvis de ikke bliver transporteret ordentligt. Og med ordentligt, hvad mener vi så:

Plakatrør er bedst

Plakater skal transporteres i paprør – plakatrør om du vil. Basta. Et paprør er nemlig stabilt og beskytter plakaten. Du ærgrer dig over, at du købte plakaten efter at have set udstillingen. Du undrer dig over, at museets eller galleriets lille shop ikke tilbød dig at købe et paprør til plakaten. Men det gjorde de altså ikke – og din entusiasme over at have set en rigtig god udstilling rev dig med. Du købte plakaten her og nu. Du kunne have bestilt den via internettet. Det skulle du måske have gjort – fordi så ville galleriet eller museet have sørget for, at den var godt emballeret. Ok, du skulle så betale ekstra for plakaten.

Forsendelses- og emballeringsomkostningerne skal jo betales af kunden. Du skulle også vente i nogle dage på, at plakaten ankom. Men ikke mange. Højst tre. Så hvorfor gjorde du ikke det? Du ville nemlig have kunnet gemme det paprør, som plakaten ankom i – og eventuelt tage det med dig næste gang, du køber en plakat fra et museum. Det er jo sådan at mange museer har små skabe, som du kan hænge din frakke og din rygsæk eller taske ind i. Der kan du sikkert også få placeret et tomt paprør, som du kan putte den næste, nye plakat i. Det er jo, sådan at vi, der samler på plakater, bare ikke kan lade være med at købe dem. Og et paprør kan sagtens genbruges.

Find de rette størrelser

Derfor: Inden du besøger det næste galleri eller museum for at se en spændende udstilling, så undersøg lige plakaternes dimensioner. Find et paprør i passende størrelse til plakater hos en forretning, der sælger kontorartikler, og tag det med dig. Du vil ikke få alle de problemer med at føle, at du skal beskytte plakaten ved at holde den tæt ind til kroppen. Den gode oplevelse, du får, når du ser udstillingen vil ikke blive markeret af den lidt besværlige transport af plakaten hjem. Tværtimod. Du kan tænke på udstillingen og få samlet alle de tanker og inspiration, den gav dig under rejsen hjem. Husk det nu: Anskaf et paprør, når du er glad for plakater.

Scroll to Top