Nye kufferter til ferien

travel, suitcase, airport

Der ligger en liste på jeres køkkenbord. Det er listen over alle de ting, I skal huske at gøre, inden i drager på sommerferie. Og du er faktisk ret tilfreds med dig selv. Du kan nemlig sætte et flueben ved det punkt, der hedder indkøb af rejseudstyr. Du er nemlig lige kommet hjem efter en lang tur i byen, hvor du fik købt solbriller og solcreme til alle. I skal passe på huden. Du har derfor købt solcreme med en meget høj faktor. Du fik også set på nye kufferter. Du købte dem ikke, men nu ved du hvor du skal gå hen, når du får overblik over økonomien og feriebudgettet.

Budgettet er stramt

Der er nemlig begrænsede midler at holde ferie for. Men budgettet hjælper – og de penge, som I ikke spenderer på sommerferien, bliver sat ind på en særlig konto, som skal bruges til næste års sommerferie. I år valgte I at tage til Tyrkiet. Det bliver spændende. I har aldrig været i Tyrkiet før. I fandt dog hurtigt ud af, at der er et meget stort udvalg af flybilletter og rejser til Tyrkiet. I blev dog ret hurtigt enige om, at I ikke skal til Istanbul. Selvom det givetvis er en meget interessant storby, så er storbyferie ikke lige jeres idé om sommerferie. Så I valgte at tage til Bodrum, hvor der både er gode bademuligheder og masser af kultur at opleve. I tog beslutningen om at fjerne jer fra de der ”gør-det-selv-rejser” som I ellers altid har brugt.

Billige charterferier

I år valgte I at finde en billig rejse. Om det var en af de mange charterferier, som de fleste bruger eller om det ville blive en afbudsrejse, vidste I intet om, da I begyndte at kigge efter rejser til Tyrkiet. Det eneste, I vidste, var at det skulle være en organiseret rejse. I har nemlig et lille barn (fire år) med jer. Så det er rart at have en rejseleder, som man kan kontakte, hvis der sker noget uforudset. Fx sygdom. Tyrkisk er jo ikke et sprog, alle bare kan. Og ja, du må indrømme, at det er rart at vide på forhånd, at det sted, hvor I skal bo, har børnesenge til rådighed. Hun – din datter – ligger jo og ruller rundt, når hun sover. Det vil ikke være særligt godt, hvis hun ruller ud og falder ned på et hårdt marmorgulv. Så det blev en charterrejse, som I bookede.

Husk nu den nye kuffert

Men inden I skal afsted, så skal alle punkterne på jeres huskeliste tjekkes af. Du skal have købt en ny kuffert. Og en særlig let rejsetaske, som du kan opbevare legetøj til din datter i – under selve flyrejsen. Det er jo forholdsvis lang tid, som hun skal holdes beskæftiget i. Fire timer er en evighed for en energisk fireårig.

Du tænker dig om. Hvordan skal du pakke alt ned? Der er nogle valg, som du skal foretage: Pakke alt, hvad I har brug for, i to kufferter – eller skal du forsøge at presse badetøj, shorts, bluser og kortærmede skjorter mv. ned i en enkelt – men lidt større kuffert?

Scroll to Top