Metakognitiv i København?

Metakognitiv terapi mod sorg og angst

Mange mennesker her i landet har en tendens til at blive deprimerede. De fleste oplever det i foråret, hvor alle energiressourcerne i deres krop er blevet brugt op. De har fokuseret på at komme igennem den mørke tid. Og det kræver virkeligt energi. Men der er også nogle mennesker, der forveksler vinterdepression med angst. Uden at de er klar over det. Og det er mennesker, der har brug for hjælp. Depression og angst er bestemt ikke det samme. De fleste mennesker ved, at de kan komme ud af deres vinterdepression. Men din angst? Hvordan kommer du væk fra den?

Terapi

Du ved, at du kan gå i terapi. Hos en psykoterapeut eller en coach. Og det er måske den rigtige løsning for dig. Men, og her er et men, du kan også gå i terapi hos en psykolog. Det lyder ’voldsomt’ at gå i terapi hos en psykolog. Det kan det da også være. Ligesom det kan være voldsomt – følelsesmæssigt – at gå i behandlingsforløb hos en coach. Der vil altid blive stillet nogle ubehagelige spørgsmål, som du skal granske i dig selv for at kunne besvare.

Metakognitiv?

En lidt mildere form for terapi, som du kan gå ind i, vil derfor være metakognitiv terapi – se her. Dette er en terapiform, som psykologer kan hjælpe dig med. Den går ud på, at du får nogle særlige øvelser, der kan hjælpe dig til at komme af med din angst eller depression. Jeg siger ikke, at det er nemt. Men jeg vil gerne fortælle dig, at du får nogle øvelser til metakognitiv terapi, som er meget konkrete – og derfor er de meget nemmere for os – almindelige mennesker – at håndtere. Du lærer simpelthen, hvordan du skal holde alle de der tanker, der myldrer ind om aftenen eller i løbet af natten, i skak.

Du lærer helt konkret, hvordan du kan hjælpe dig selv til at blive et gladere og velfungerende menneske igen. Det er jo det, det hele handler om, ikke? At du så også skal tale med psykologen om de underliggende årsager til dine psykiske problemer, er en helt anden sag. Og den vedkommer ingen andre end jer. Dig og din psykolog. Og grunden til, at jeg anbefaler metakognitiv terapi er netop, at den giver dig flere muligheder for at komme din lidelse til livs. Om det handler om angst, depression – eller bare at du er utilfreds med dit liv og dig selv, er lige gyldigt. Du skal bare finde tilbage til et godt liv og et glad dig!

Opsøg de bedste i København

Du kan finde psykologer, der har speciale i metakognitiv terapi i mange storbyer. Så: Hvis du bor i en af landets store byer, så skal du ikke gøre andet end at gå ind på Google og søge efter fx ”metakognitiv terapi København”. Du vil finde flere psykologer, der har specialiseret sig i denne særlige behandlingsform. Og ja, det er en ny behandlingsform. Den er ikke så udbredt endnu. Men der er flere og flere specialister, der mener, at det er en rigtig god behandlingsform. Netop fordi den ikke gør skade eller involverer medicin.

Scroll to Top