Lej sommerhus med varmepumpe

Varmepumpe pris

Hvis I vælger en hyggelig sommerhusferie i eksempelvis skønne Danmark, så lej et sommerhus med en varmepumpe. Det er ikke et must, hvis det er om sommeren, men hvis det er om vinteren, så er det et must.

Hvorfor bør vi vælge et sommerhus med varmepumpe? Grunden er ganske enkelt, at det er langt billigere at varme huset op med en varmepumpe kontrakt eksempelvis elvarme. Det koster cirka ⅕ af varmeudgifterne med en varmepumpe kontra elradiatorer, så det er ikke småpenge.

Derudover kan en varmepumpe rent faktisk også være ret lækker at have om sommeren. Visse af de gode modeller kan nemlig fungere som aircondition-anlæg, hvor de blæser kølig luft ud.

Varmepumpe pris

Lejer I et sommerhus, skal I naturligvis ikke ud at købe en varmepumpe. Men er det derimod jeres eget sommerhus, så er det selvfølgelig jer, der skal betale regningen. Men fortvivl ej; det er slet ikke så mange penge, vi taler om!

Når vi snakker sommerhus, vil prisen på en varmepumpe ligge i omegnen af 8.000 - 25.000 kr. inklusiv montering. Hvis I skifter jeres elradiatorer ud med en sådan varmepumpe, vil investeringen typisk være tjent ind efter blot 3 - 5 år.

Det er en såkaldt luft til luft varmepumpe, man typisk installerer i sommerhuse. Luft til luft varmepumpe kan kun blæse varmt luft ind i huset, og den kan altså ikke opvarme brugsvandet. Derfor er denne type varmepumpe velegnet til sommerhuse, men ikke til helårshuse.

Se luft til luft varmepumpe priser og tilbud på Bedste-varmepumpe.dk. Bedste-varmepumpe.dk en super god guide, som kommer hele vejen rundt om alverdens typer varmepumper og jordvarmeanlæg.

Flere typer varmepumper

Sagen er den, at der er flere typer varmepumper at vælge imellem. Nedenfor har vi listet de typer, som er mest populære.

  • Luft til luft varmepumper
  • Luft til vand varmepumper
  • Jordvarmeanlæg

Hvor luft til luft varmepumper er bedst til sommerhuse, er luft til vand varmepumper og

jordvarmeanlæg bedst til helårshuse, fordi de også kan opvarme brugsvandet. Prisen på et jordvameanlæg er ifølge Jordvarmeanlæg.dk mellem 100.000 - 200.000 kr. ink. etablering.

Luft til vand varmepumper pris fra 80.000 kr. inkl. montering og her er investeringen også tjent hjem efter få år. Hvilken type varmepumpe, du vælger, afhænger af dit forbrug samt størrelsen på din have.

Det er værd at undersøge, om du kan få tilskud af kommunen til at etablere et varmepumpeanlæg. Udover håndværkerfradraget kan du være heldig også at kunne få energitilskud, fordi det er en klimavenlig løsning, du vælger.

Husk: Alternativet til varmepumper er solceller, som lige nu er super populære. Solceller placeres typiske på hustaget og koster fra 45.000 kr. inkl. montering, hvilket er en investering, der er normalt er tjent hjem inden for få år.

Scroll to Top