Køkken og bad forbedringer

peppermill beside cooking pots

Der er to rum i vores boliger, som vi altid har en idé om, at vi kan forbedre. Det ene er køkkenet. Og jo, det kan altid forbedres og gøres smukkere. Det andet er badeværelset. Det kan også altid blive bedre og behageligere at opholde sig i. Dette er vigtigt! Altså, at det er behageligt at opholde sig i de to rum. For det første bruger vi ret lang tid i dem. For det andet, så udgør køkkenet som regel også et samlingspunkt for hele familien.

Men hvad gør vi for at forbedre rummene? Ja, ofte begår vi den fejl, at vi styrter ud og køber nyt køleskab eller ny ovn og komfur – alt i matchende og meget dyrt design. (Som måske slet ikke er vores stil i virkeligheden?)
VI gør sjældent det, at vi kigger på rummene og finder ud af, hvad det egentlig er, som vil gøre rummet behageligere at opholde sig i.

Lys er hemmeligheden

Ofte er problemet, at rummet mangler lys! Sådan naturligt indfald af lys. Ikke i form af elektrisk belysning. I nogle tilfælde kan det dreje sig om noget så simpelt som, at der skal sættes en ny glasdør til brusekabine op. Bare sådan en simpel en, der kan sørge for, at du ikke står og famler i det mørkeste hjørne af kabinen, når du skal have fat i din shampoo.

Ude i køkkenet kan problemet være et andet: Det kan have noget at gøre med, at du ikke synes, du har nok plads til opbevaring af tørvarer og konserves. Der mangler hylder. Og skabe. Og ingen af delene er du særligt vild med. Hvorfor? Fordi på hylderne kan alle se, hvad I opbevarer af mel, gryn mv. I skabene bliver tingene gemt væk – og dermed også glemt.

En sektion for sig

Ønsket er derfor at etablere en hel sektion i køkkenet, der kun skal bruges til opbevaring. Det skal være synligt, men det skal samtidigt skjule sig i køkkenet. Her kunne det faktisk være en idé at få sat nogle glasdøre op, eventuelt i den der New York stil, hvor glasruderne lige som er støbt op omkring sprosser. De er nemme at holde rene – og de ser flotte ud. På en og samme tid efterlader dig syn til hylderne, på samme tid skjuler de ligesom alt. Det er en smart – og flot idé. Og det behøver ikke at koste så meget. Det kommer naturligvis an på glasset, du vil anvende.

Et godt sted at starte med lækkert glas

Det gode er, at du kan få den slags glasdøre til brusekabiner i lige den størrelse, som du har brug for det. Du skal bare måle op og tale med eksperterne – alt er muligt med glas. Så sørger de for resten. Om eksperterne vil hjælpe dig med at få monteret de nye glasdøre må du lige forhøre dig om. Nogle vil gerne hjælpe. Andre har ikke kvalifikationerne. (Det kræver lidt håndværksmæssig kunnen at sætte en glasvæg op, så den står helt lodret.) Kan eksperten ikke hjælpe dig, så kan han helt sikkert henvise dig til en, der kan få sat glasvæggene op i en fart, så du kan nyde dit nye køkken med opbevaringsplads. Det er guld værd at entrere med en ekspert i glas som for eksempel https://njpglas.dk/

Scroll to Top