Juleferie og indbrud

I dag er det den 19. december, og jeg er naturligvis også grebet af juleforberedelser. Jeg er faktisk kommet sent i gang. Jeg troede jo, at jeg skulle hjem til mine forældre på Fyn, så jeg gjorde ikke så meget, imens jeg havde tid. Men nu ser det jo ud, som om at det er en ret dum idé at rejse. Så jeg har fortalt dem, at jeg ikke kommer. De forstår det udmærket. Faktisk kunne jeg høre et lettelsens suk, da jeg fortalte min mor, at jeg ikke tør rejse. Hun er selv meget forsigtig og synes, at vi sagtens kan nøjes med at sige hej til hinanden via Skype.

Ikke det samme

Alligevel. Det er ikke helt det samme. Men det må vi leve med. Sådan er det. På et tidspunkt kan vi holde jul sammen igen. Bare ikke i år. Så mens jeg er ved at sortere i gammelt julepynt, som skal hænges op – eller kasseres – så kan jeg ikke lade være med at tænke på julen sidste år. Og jeg må indrømme, at jeg ikke tænker på den som et glad minde. Mest fordi vi havde haft indbrud i lejligheden her på Frederiksberg, imens vi var på juleferie. Jo, jo, juleferien var vidunderlig. Vi nød at blive forkælet af mine forældre. Vi nød, at vores børn fik lov til at lege udenfor i timevis. Vi nød en god julemiddag med helt traditionelt dansk julemad. Vi nød da også at kunne sove længe. Men det hele blev lidt trist, da vi kom hjem d. 28. december og så, at vi havde haft indbrud.

Fat i låsesmed ekspres

Vi måtte selvfølgelig have fat i forsikringsselskab, politi og en låsesmed. Det var bare en dårlig ende på en dejlig ferie. Og det minde overskygger, ligesom de gode dage, vi havde på Fyn. Vi fik selvfølgelig fat i politi og forsikringsselskab. Der var godt nok ventetid, for julen er højtid for indbrud. Vi måtte også lede med lys og lygte efter en låsesmed på Frederiksberg, som kunne komme og sætte sikkerhedslåse i vores hoveddør. Det var faktisk det sværeste. Altså at finde en låsesmed. De havde vanvittigt travlt. Der havde været mange indbrud i området. Så vi måtte vente i to dage.

Ikke alt var stjålet

Tyveknægtene havde sådan set ikke taget alle vores værdigenstande. Det så ud, som om at det var den samme bande, som havde hærget i vores område i månederne forinden. De havde taget vores pc’er og tablets. Det var det. Mine smykker havde de ladet ligge. Så politiet havde en ret klar idé om, hvem det var. Heldigvis. Men låsesmeden, som kom, var ret sikker på, at det var en anden bande. Han kunne nemlig se på måden, døren var brudt op på, at det ikke var et professionelt arbejde. Han mente, at der var tale om, at indbruddet var begået af unge, der bare ville have lidt ballade i gaden. Det viste sig – at låsesmeden havde ret. Politiet fandt tyveknægtene. De er nu blevet sigtet. Jeg kunne godt lide at vide, hvor meget antallet af indbrud i juleperioden daler i år. Forhåbentligt med 100%.

Scroll to Top