I mesterlære som voksen?

woman in black long sleeve shirt sitting in front of silver macbook

Nu har du arbejdet i den der webshop i otte år. Du har stået for en del af regnskabet og indkøb. Det har været sjovt – men også anstrengende. Du er faktisk kørt lidt fast i dine rutiner på arbejdspladsen. Du vil gerne have nogle nye udfordringer. Og du har opdaget, at det er ret spændende at kunne markedsføre produkterne, I sælger, via internettet. Der er mange måder at gøre det på. Så det vil du gerne vide meget mere om.

En særlig uddannelse

Ja, du vil faktisk gå så vidt, at du uddanner dig specielt indenfor online markedsføring. Men hvordan gør du det? Findes der i det hele taget uddannelser indenfor det felt? Altså uddannelser, der ikke kræver tårnhøje gennemsnit fra gymnasiet? Bare sådan en uddannelse, der sætter dig i stand til at kunne navigere i det store landskab, som online marketing er?

Om der findes lige præcist sådan en uddannelse, som du efterlyser, kan jeg ikke sige. Men jeg har da forstået så meget, at du allerede ved en del om det. Så måske er det noget med, at du bare skal opgradere den uddannelse inden for handel og butik, som du allerede har? Og her er det da umuligt at forestille sig, at det ikke kan være muligt.

EUD og mesterlære

Det kan godt være, at du skal indrulleres i et nyt uddannelsesforløb indenfor handel og butik, men som specialiserer dig i nye teknologier og innovation? Måske er det en særlig EUD uddannelse du skal have. Det må du undersøge. Og du skal selvfølgelig også undersøge, om du kan tage sådan en uddannelse online. Du har jo et job, som du er glad for og som skal passes. Måske er det noget med, at du taler med din arbejdsgiver om det? Det er nok ikke usandsynligt, at hun gerne vil lave en mesterlæreaftale med dig, så du kan passe dit arbejde, men også være i praktik og samtidigt være EUD student? Det må du tale med hende om. Åh ja, mesterlære! Det betyder, at du faktisk bliver oplært på en arbejdsplads, hvor du skal følge din mester.

I dit tilfælde vil det nok være ham, der står for al markedsføringen på Facebook, Instagram og så videre. Det – mesterlære – betyder dog også, at du skal følge undervisning på en uddannelsesinstitution. Men uddannelsen vil blive tilpasset dine behov, så du opnår kvalifikationerne, du har brug for, så du kan arbejde mere målrettet med online marketing.

Det er en slags voksenelev

Det ville ikke være en dårlig idé for dig: Du undgår at miste kontakten til din arbejdsplads, og du opgraderer den uddannelse, du allerede har. Så måske er det den vej, du skal gå? Husk, at det også er muligt som voksenelev!
Det, du bare skal være klar over, er, at der sikkert vil være krav om, at du laver en del hjemmearbejde. Og her skal du være helt ærlig overfor dig selv: Har du kræfterne til det efter en lang og travl dag på jobbet? Har du mod på ikke at skulle på ferie, fordi du skal læse intensivt og skrive opgaver i sommerferien, efterårsferien, juleferien og alle de andre ferier? Læs mere om den slagsuddannelser her.

Scroll to Top