Hvordan bruges et saunatæppe?

sved efter saunatæppe

Du har fået en gave, som du ikke rigtigt ved, hvordan du skal forholde dig til. Det er et saunatæppe! Sådan et af de der tæpper, der bevirker, at du kommer til at svede helt enormt, når du ligger i det. Det var en totalt uventet gave at få. Holdet gav dig det. Som en tak for mange års godt kammeratskab. Du kan jo ikke længere være aktiv på holdet. Håndbold er krævende for ryggen – og fleksibiliteten i kroppen er ikke helt som for bare to år siden. Du har derfor valgt at trække dig og koncentrere dine kræfter på at træne børneholdet.

Lidt i tvivl først

Saunatæppet, du fik, ligger stadig i den papkasse, som det blev købt i. Du har åbnet kassen og læst instruktionerne. Og du kan ikke lade være med at tænke, om du fik det fordi holdet ikke vil af med dig? Du vil jo se holdkammeraterne ofte. Træningen af børneholdet ligger jo lige inden I – old-boys-holdet – sædvanligvis træner. Så du får rig lejlighed til at se kammeraterne. Du skal bare lige huske at give besked derhjemme om, at du bliver i klubben for lige at sludre lidt. (I et par timer.)

Ret imponerende

Du har læst vejledningen, der følger med dit saunatæppe. På den ene side virker det lidt overvældende, at du kan vikle det om dig, ligge med det i en lille times tid og komme af med rygsmerterne. På den anden side virker det også overvældende, at teknologien er nået så langt, at vi kan få fjernstyrede tæpper! Altså hvor er eventyret henne? Aladdins flyvende tæppe er fuldstændigt forsvundet. Fløjet væk. Ikke flere smukke Disney-skabte billeder af en fattig knægt, der finder lykken, rigdommen – og kærligheden!

Du sætter dig til rette i sofaen. Nu skal du finde ud af, hvad sådan et saunatæppe med infrarød varme virkeligt er. Der er en lang beskrivelse i manualen. Det ser lidt kompliceret ud. Men efter et kvarters nærmere studie, så er du med: Infrarød varme skabes via lyset. Der er åbenbart noget, der hedder fjernlys og nærlys. Det infrarøde lys bruger fjernlyset. Og dermed skabes der varme.

Det er ikke det samme som ultraviolet lys! Ok, så langt så godt. Du pakker saunatæppet ud. Lægger det på stuegulvet. Du har læst i manualen, at det ikke må bruges i et fugtigt miljø – så badeværelset skal tæppet altså ikke ud i. Du folder tæppet ud. Lægger dig på det og lyner låsen op. Nu ligger du i en slags sovepose, der er tilsluttet strømforsyningen. Og du har en fjernstyrer i hånden.

Det virker!

Du trykker på den og kan mærke at saunatæppet bliver rigtigt varmt. Du indstiller varmen. Nu er det behageligt. Der breder sig en følelse af velvære, varme og inderlighed i din krop. Du slapper totalt af. Du kan dog mærke, at du sveder. Den der lidt ubehagelige lugt af deodorant, der ikke virker, breder sig. Du slukker for dit saunatæppe. Bliver liggende. Lyner op og rejser dig fra stuegulvet. Du breder tæppet helt ud, sådan som du har set i manualen, at det er bedst at gøre. Og så tørrer du tæppet med en våd klud. Du kan se, at du har svedt meget.

Scroll to Top