Han fik sin straf

Har jeg været for skrap overfor mit barn? Har jeg været for mild? Jeg er mildest talt forvirret. Mit barn har fået sin straf i dag. Han skal udføre samfundstjeneste i flere måneder. Han blev sigtet for bedrageri, og selv om vi fik en beskikket advokat – https://forsvarsadvokat.com/beskikket-advokat/ –  så var det ikke tilstrækkeligt at frikende ham. Og her sidder jeg og tænker over, hvad jeg kunne have gjort, for at han ikke gik ned ad den forkerte vej. Det er for sent for mig at rette op på det nu. Det eneste, jeg kan gøre, er at være her for ham og forsøge fremover at holde ham væk fra de slyngler, som fik ham lokket ud i det uføre.

Dårligt selskab

Sagen er den, at han allerede i en alder af 13 (han er 16 nu) kom i dårligt selskab med nogle fyre, som hutlede sig igennem. Her for nogle måneder siden fandt de så på at bedrage ældre mennesker, der bor her i området. De udgav sig for at være elektrikere, der bare lige skulle tjekke elinstallationerne. De stjal derfor noget arbejdstøj i en eller anden butik. Klædte sig ud i arbejdsuniformerne og ringede på hos de ældre. Når de så blev lukket ind, tjekkede de sporadisk nogle af elinstallationerne og bad så den ældre person om at betale dem for ikke at anmelde dem til politiet for ikke at have holdt installationerne ved lige. De fik så lavet aftaler med de ældre personer om, at de ville sørge for, at der ville komme en elinstallatør og reparere den pågældende installatør, som efter deres udsagn var lovlig.

Blev anmeldt

Den historie stod på i nogle måneder. Lige indtil der var en gammel herre, der anmeldte dem, fordi de ikke kunne bevise, at de var autoriserede elinstallatører over for ham. Han ringede til politiet og anmeldte dem.
Historien blev omtalt i den lokale avis her i området. Og der var flere ældre mennesker, som tilkendegav, at de havde haft besøg af banden. Politiet fandt frem til dem. Og de er alle blevet sigtet. Min søn er det yngste medlem af banden. De andre har fået fængselsstraffe.

Bedrageri er alvorligt

Det er en trist historie. Og jeg er ked af at være forældre til et ungt menneske, der har været kriminel. Men det handler ikke om mig. Det handler om ham. Hvordan kan jeg vejlede ham fremover? Hvordan skal jeg forholde mig? Jeg kan jo ikke spærre ham inde. Og jeg kan faktisk heller ikke forhindre ham i at være sammen med, hvem han nu vælger. Jeg kan prøve at tale med ham om det. Forklare ham, at bedrageri iflg. §279 er en alvorlig forbrydelse – også selv om det starter som en ’sjovt’ idé. Jeg kan prøve at forklare ham, at bedrageri kan medføre, at man begår endnu flere og værre forbrydelser.

Den beskikkede advokat fra det kendte advokatfirma, som forsøgte at gøre sit bedste, fortalte mig, at han har kollega – en advokat i Silkeborg – som har haft en lignende sag. Det er åbenbart ikke usædvanligt, at unge mennesker bedrager andre – eller hinanden for at få nogle penge imellem hænderne.

Scroll to Top