Guide: Dette skal du vide som nybygger

Bygge nyt hus pris

Det er blevet meget udbredt i boligmarkedet, at vælger selv at bygge sit hus. Der er dog ikke en klar oversigt over, hvad det indebærer, eller en pris på, hvad et nybygget hus koster, men det kan man blive klogere på i denne artikel.

Når man køber et hus, er det med henblik på at skabe drømmeboligen og et hjem, der passer til familiens stil og præferencer. Derfor er det blevet yderst populært at springe ud som nybygger, når der skal købes hus, både ved at benytte en byggerådgiver og ved selv at lægge fliser, gulv eller spartel på væggene.

Ved nybyggeri er der mange elementer, der skal tages stilling til, og denne artikel vil fokusere på prisen ved at benytte sig af en byggerådgiver når der skal bygges hus.

Det skal du tage stilling til som nybygger

Ønsker man at designe sit eget hus i samarbejde med en erfaren byggerådgiver, er det naturligvis dyrere, end hvis man selv medbringer idéer og designs til byggeriet. Uanset hvad, er der stadig en række praktiske ting, der skal tages stilling til, som en byggerådgiver kan hjælpe med at simplificere, såsom:

  • Tegningssæt
  • Byggetilladelse
  • Energiberegning
  • Indhentning af tilbud fra entreprenører
  • Udarbejdelse af kontrakter med entreprenører
  • Byggetidsplan over den samlede byggeperiode
  • Fælles gennemgang af boligen inden indflytning
  • Udarbejdelse af drifts- og vedligeholdsplan

Der er rigtig mange beslutninger, som skal træffes, også langt flere end dem, som står listet her, og derfor er det altid en god ide at alliere sig med en byggerådgiver, der kan afhjælpe med de praktiske opgaver, alt imens du koncentrerer dig om, hvilken farve de nye klinker skal have.

Hvad koster det at bygge nyt hus?

Den samlede pris på et nyt hus ligger ca på 12.000-15.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis man allierer sig med Selvbyg Support. Virksomheden står til rådighed med byggerådgivning, og har sammensat forskellige priseksempler på deres hjemmeside, der kan give et rigtig godt praj om, hvad det koster, at bygge et nyt hus.

De har priseksempler på både det traditionelle familiehus og en modernistisk bolig i forskudt plan, og giver også meget gerne et uforpligtende tilbud ved kontakt til virksomheden. Byggeomkostninger for et traditionelt familiehus på 180 kvadratmeter, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 12.500 kroner ligger til 2.250.000 kroner hos Selvbyg Support. En kvm pris på nybyggeri hos Selvbyg Support ligger på 12.500 – 16.500 kr. pr. m². Prisen afhænger meget af sværhedsgraden, som du kan læse mere om på Selvbygsupport.dk byggerådgivning i hele Danmark.

Scroll to Top