Grine-fjell?

Børn på skiferie i Hafjell

Det er en ganske almindelig lørdag eftermiddag. Vi sidder i sofaen og nyder den sene efterårssol. Strålerne fra solen giver nogle fantastiske skygger på gulvet. Her er dejligt. Vi slapper af. Vi har varm te og friskbagt brød på bordet. Et godt stykke ost. Og fred. Børnene er hos mine forældre. De blev helt uventet inviteret på et tredages ophold i Norge. Det var en overraskelse for dem. Og os. Men sådan er mine svigerforældre. De er meget aktive og holder sig i virkelig god form. Jeg er slet ikke nervøs for, at de får lov til at have vores to små poder i nogle dage. Min svigermor er god til det der med små børn. Hun har arbejdet som pædagog i en børnehave i mange år. Og min svigerfar, som lige er gået på pension, har altid været en meget aktiv sportsmand. Så der er energi nok hos dem til at kunne klare to børn på henholdsvis 4 og 6 år i en forlænget weekend.

SMS fra svigermor

Jeg har lige fået en SMS fra min svigermor. Hun skriver, at de har været ude at kælke hele dagen. Det overrasker mig. Så jeg skriver: ”Kælke?” Hun skriver tilbage, at ja, jeg skal lige sætte mig. Men de besluttede altså at flyve til Norge og besøge et skisted. Sådan en miniferie. Skiferie. Hun skriver også, at vores børn har været utroligt begejstrede for at få lov til at prøve at stå på ski. Vores 6-årige fandt hurtigt sin teknik. Vores 4-årige var dog mere begejstret for at få lov til at kælke. Alt er fint. Vi skal ikke være nervøse. Jeg skriver tilbage og spørger, hvor i Norge de er henne.

Vi er i Hafjell

Der går et kvarters tid, hvor der ikke er noget svar. Men så kommer det: ”Vi er på skiferie i Hafjell. Her er vidunderligt. Vi er tilbage søndag aften. Du skal ikke være nervøs.” Husker da vi var der med den lille – hun syntes, det skulle hedde grine-fjell i stedet for Hafjell. Børn…

Jeg overvejer at fortælle min mand om sms-samtalen, jeg lige har haft med min svigermor. Jeg er lidt i vildrede. Jeg ved, at han bliver helt tosset på sin mor: ”Har mine forældre bare taget børnene med til Norge uden at spørge om lov?” Jeg overvejer frem og tilbage. Skal jeg fortælle ham det? Ja, det skal jeg da. Jeg fortæller ham, at vores børn er på skiferie i Norge. Han kigger op fra sin bog. Ser på mig og fortæller mig, at det ved han godt. Han afleverede dem hos sine forældre, og hans mor havde fortalt ham om planerne. Og vist ham denne hjemmeside: https://www.skiferie.dk/norge

Blev lidt målløs

Jeg bliver målløs. Kan slet ikke forstå, at han ikke har fortalt mig det. Faktisk bliver jeg rigtig sur. Sådan noget vil jeg faktisk gerne vide. Her går jeg og tror, at mine børn bliver forkælet hjemme hos mine svigerforældre – og så viser det sig, at de er på skiferie. Jeg rejser mig. Fjerner brød, ost, tekrus og går ud i køkkenet. Jeg skal lige sluge det her. Stiller krusene i opvaskemaskinen. Brødet og osten i køleskabet. Kan jeg ændre noget? Skal jeg ændre noget? Er det så farligt, at mine børn er på ferie med mine svigerforældre?

Scroll to Top