Fre Greve til Holte

Det er ferietid. Vi er taget på ferie i båden. Min mand elsker at sejle. Han kan blive helt fanatisk en gang imellem. Det er en sejlbåd, og hvis vinden er til det, så skal der sejles i havn uden brug af motor. Det kan være lidt irriterende at skulle ligge og krydse i lang tid for at komme bare 10 meter længere frem. Men sådan er det. Det er ham, der er kaptajnen. Det er også ham, der sørger for, at båden er i god stand. Han får den hevet op fra havnen hvert efterår. Han får malet træværket, renset bunden, og ja, han får den også sat i havnen hvert forår. Så jeg er hende, der skal parere ordrer. Og så er jeg kaptajn i køkkenet.

Vinduespudseren fra Greve

I år har vi besluttet, at vi vil sejle rundt i det fynske øhav. Der er smukt. Og de gange vi har gjort det, så har vi mødt nogle søde mennesker. Sidste år mødte vi en gut og hans kæreste. De var virkeligt søde. Han er vinduespudser i Greve. Selvstændigt erhvervsdrivende. Hun er sygeplejerske og har fortalt os om de forfærdelige pres, personalet på det hospital, hun arbejder på, har været under her med Covid.

Vi har holdt fast i dem. Inviteret dem til middag et par gange. De kommer gerne til København. Vi har den samme form for humor og forstår hinanden godt. Faktisk har vi talt om at lave en lille teaterklub og gå i teateret sammen, når vi kan komme til det – hvis vi kan – til vinter. Vi må se, hvordan det udvikler sig med den her nye bølge, der er på vej.

Ham fra Holte

Ja, det er rart at møde søde mennesker. Og sommetider udvikler der sig gode venskaber. Som fx nu her med ham vinduespudseren fra Holte og hans kæreste. Og at sejle er en god måde at møde mennesker på. Vi sejler jo ikke hele tiden. Der kan faktisk godt blive brugt nogle dage på den samme lystbådehavn, hvor vi bare sidder på båden og nyder livet. Og så taler vi jo også med de andre sejlende, som også ligger i havn, og dovner. Og der er jo altid noget at tale om: Båden og ture man har været på. Oplevelser, man har haft med pludselige storme eller vindstille. Ja, der er uendeligt meget at tale om. Det kan fx være, at man lige skal hjælpe en anden sejler med at rigge et sejl. Eller måske hilser man bare høfligt på hinanden oppe på broen.

Dem der bør undgås

Selvfølgelig hænder det også, at man møder mennesker, man helst vil undgå. Det skete også sidste år for os. Det var faktisk ikke menneskerne, vi ville undgå. Det var deres lille, hysteriske og irriterende hund. Den gøede hele tiden. En vagthund? Jeg ved det ikke, men jeg blev så irriteret over dens gøen, at jeg kom til at sige for højt, at jeg håbede, at den ville falde i havnen, og ikke kunne svømme! Det var ikke så fornuftigt at sige. Ejerne af hunden hørte det jo. Så dem fik vi ikke talt med.

Scroll to Top