Digitale afstandsmålere

laser afstandsmåler / tommestok fra Dorch og Danola

Du blev ringet op i sidste uge. Det var ejeren af din lejlighed, som ville spørge dig om, hvornår du kunne være hjemme og modtage en arkitekt, som skulle komme og måle din bolig op – indvendigt. Grunden til det er, at din udlejer vil give lejligheden til sine børn, så de kan få gavn af lejeindtægten. Derfor har juristen, som skal stå for hele den administrative proces bedt om at få helt præcise data og mål på boligen. Derfor skal der en arkitekt ud at måle op. Det er vist også noget med at sikre, at der ikke er blevet bygget noget ulovligt i boligen. I blev enige om at arkitekten kunne komme torsdag eftermiddag. Sådan lidt efter kl. 15:00.

Laserstyret måling

Hun kom. Arkitekten. Hun havde sådan en plantegning med sig. Lagde den ud på dit spisebord. Hun hev også en af de der elektroniske afstandsmålere med laser frem. Sådan en af dem med en laserstråle. Hold da op, det gik ret hurtigt for hende at få målt alle rummene i lejligheden op. Der var ikke nogen slinger i valsen.

Her havde du lige gået og troet, at hun ville komme med sådan et målebånd, der rulles ud. Du havde sådan set også forberedt dig på, at du skulle hjælpe hende med at holde målebåndet. Men nej, den lille handy afstandsmåler, gjorde hendes arbejde nemt. Det var bare noget med, at hun skulle sætte afstandsmåleren op imod en væg og så lade den pege over mod væggen overfor – og så fik hun et mål frem på den lille skærm.

Utrolig præcision

Målene hun tog blev omhyggeligt skrevet ned på den der plantegning. Og så var hun færdig. Troede du. Men nej. Det var hun ikke. Hun skulle lige dobbelttjekke målene. Alle målene! Der gik endnu en times tid, hvor hun rendte rundt og tog mål. Lidt irriterende. Det viste sig dog, at der var en del steder, hvor hun ikke havde fået taget korrekte mål. Måske havde det noget at gøre med, at hun i nogle tilfælde måtte strække sig godt op, så hun kunne måle fra væg til væg og ikke fra en væg og til en reol. Og når du strækker armen op, så kan det være lidt svært at holde afstandsmåleren helt vandret, så du får et korrekt mål. Og ja, hun var altså ikke særlig høj – hende arkitekten.

Noget af et projekt

Efter godt to timers opmålinger blev hun dog færdig med sit arbejde. Hun bad om dit telefonnummer og spurgte om det ville være ok, hvis nu hun skulle få brug for lave endnu en måling. Nu skulle hun hjem og tegne planen op i overensstemmelse med de mål, som hun havde fået noteret.

Naturligvis måtte hun få dit telefonnummer, så I kan aftale, hvornår hun kan komme igen, hvis det skulle være nødvendigt. Så det fik hun. Hun noterede det. Pakkede plantegningen og den lille afstandsmåler ned i sin taske og tog afsked.
En sød dame. Måske lidt for grundig. Men hellere være grundig, end at skulle bruge tid på at skulle måle op igen på et andet tidspunkt.

Scroll to Top