Depression eller angst?

Depression

Hvis du nu går rundt med en følelse af urolighed og spænding i kroppen, i længere tid, så vil det altså være ret fornuftigt at besøge din læge. Det er nemlig ikke godt at være urolig og nervøs hele tiden. Dels går det ud over nattesøvnen. Dels får du ondt i kroppen. Træthed og ømme muskler er ikke en god kombination – især ikke, når du skal præstere noget i din hverdag. Du skal både passe et job, sørge for at familien får brød på bordet og være aktivt sportsmenneske. Du er kort sagt, på vej ned med flaget. Og det skal du altså undgå. Du ved det. Du ved nemlig, at hvis du går ned med endnu en depression, så vil du skulle sygemeldes i lang tid. Og det vil du helst undgå.

Hurtig behandling

Få derfor fat i din behandler lige med det samme. Og sørg for, at du forklarer ham eller hende om alle de symptomer på depression, som du har. Trætheden. Følelsen af magtesløshed og ubeslutsomhed. Ligegyldigheden, som du også føler. Uroen i din krop. Det kan godt være, at du ikke har en alvorlig depression. Men få det lige testet hos en behandler. De har sådan en depressions-test, som de kan lave på dig. Det er nemlig sådan at mennesker, der lider af depression, ikke bare bliver deprimerede. De bliver også ramt af fysiske sygdomme. Helt bogstaveligt talt. De bliver angiveligt også ramt af depression igen – på et senere tidspunkt i deres liv.

Effektiv terapi

En depression kan behandles. Og det kan gøres effektivt. Ofte vil behandlingen af depression bestå af både medicin og en eller anden form for psykoterapi. Det er ikke muligt at give en specifik rutevejledning for depression behandling, da der er tale om et ret komplekst system, der skal justeres, så den deprimerede person kan blive glad igen. Og ja, mennesker med depression kan godt grine og være rigtigt glade. Det handler om, at de skal finde tilbage til deres jeg, hvor de ikke lader de negative tanker få overhånd. De skal finde tilbage til deres eget selvværd. Og det kan være en ret langsommelig proces.

Angstbehandling

Ofte skal der kombineres med for eksempel angst behandling.

Hvorfor bliver nogle mennesker deprimerede? Der er flere faktorer, der spiller ind. En af dem er, at nogle mennesker bare er født sådan. De er genetisk disponerede for depression, hedder det. De fleste mennesker, der har depressioner, har dog fået den, fordi har været udsat for alvorlige traumatiske oplevelser, misbrug, stress i lang tid, manglende socialt liv eller bare har en masse negative tanker om sig selv.

Som du kan se, så er der mange årsager til at folk kan få en depression. Og derfor er der også mange forskellige måder at behandle hver enkelt depression på. Ofte, som sagt, i en kombination med psykoterapi og medicin. Det kan godt være at medicinen kan undgås. Det kan være, at depression behandlingen skal starte med både medicin og terapi, for senere i forløbet kun at skulle omfatte terapi. Behandling af depression kan være meget tidskrævende – men den skal altid kunne tilpasse sig patientens tilstand.

Scroll to Top