Benbrud uden at rejse

Det er vinter, og jeg er træt af kulden. Jeg forsøger at gå en lang tur hver eneste dag. Det er jo den bedste form for motion, jeg kan få. Men her i kulden er turene ikke blevet så lange som de plejer. Selvom kommunen gør meget for at holde veje og fortove isfri, så er der alligevel gode chancer for, at man glider på et sted, hvor der måske er sprængt et vandrør på grund af frosten. Og hvis det sker, ja så er man ret sikker på, at der kommer en brækket arm eller et brækket ben ud af faldet.

Brækkede benet

Det skete for mig for nogle år siden. Jeg gled, faldt, og brækkede benet. Uheldigt. Jeg kom naturligvis på hospitalet, og benet blev sat sammen igen. Mit fald var faktisk så uheldigt, at der skulle en operation til, for at det ville kunne hele. Så jeg lå på hospitalet i ret mange uger. Min familie besøgte mig hver dag. Det tog rigtig lang tid for mig at komme igennem genoptræningen. Egentlig var fysioterapeuten forbavset over, hvor lang tid det tog. Jeg havde nogle problemer med smerter tæt på et af de steder, hvor bruddene var.

Men ingen brud?

Efter lang tid i genoptræning, hvor der ligesom ikke kom nogle forbedringer, anbefalede min fysioterapeut, at jeg fik lavet et røgten fotografi, så lægerne ville kunne se, om der stadig var brud i benet.
Jeg fik tid på hospitalet, fotografiet blev taget. Det viste sig, at der slet ikke var brud eller frakturer. Men der var en lille metalgenstand, som lå og trykkede på nogle nerver. Lægerne kunne ikke helt se, hvad det var for en genstand. Derfor fik de mig på operationsbordet igen. Genstanden skulle fjernes.

Endnu en operation. Og lang tid på hospitalet. De fjernede genstanden. Efter operationen var jeg naturligvis nysgerrig efter at få at vide, hvad det var, de havde fundet i mit ben. Lægen, som havde opereret mig, fortalte mig, at det viste sig at være en lille splint. Muligvis fra en af de små skruer, de har sat i benet på mig, da de opererede første gang.

Patienterstatning

Han var meget ked af, at jeg skulle igennem denne operation nr. 2, men han forklarede mig, at det er et af de sjældne tilfælde, som dog sker, hvor en skrue har været mangelfuld. Faktisk fortalte han mig, at jeg burde søge om patienterstatning – i det mindste for mine udgifter til fysioterapeuten.

Derfor greb jeg fat i min nabo, som er advokat i Odense ( https://bjsj.dk/boligadvokat-odense/ ) for at høre, om han kunne hjælpe mig med den proces. Jeg har jo den der frygt for bureaukrati, myndigheder og instanser, som altid er lang tid om at svare på henvendelser.

Heldigvis er min nabo en venlig mand. Han hjalp mig med alt papirarbejdet og forklarede mig, at en sag om patienterstatning som regel ikke behøver at tage så lang tid. Og ganske rigtigt. der gik ikke så lang tid. Jeg fik et brev fra Patienterstatningen, som meddelte, at jeg har fået tilkendt erstatning for udgifter – plus et lille beløb for den ekstra operation.

Scroll to Top