Bagger glas tak

Jeg har snart fødselsdag. I overmorgen. Og jeg vil holde fest for min familie. Den er ikke så stor, så det bliver med en god middag og leg. Vi skal spille Monopoly og Yatzy. Af en eller anden mærkværdig grund, så spiller vi altid de spil, når vi er sammen. Måske har det noget at gøre med, at da vi var børn – mine brødre, og jeg – elskede vi at spille yatzy. Senere – da vi blev lidt ældre, blev det til Monopoly. Min lillebror skulle altid styre Banken. Og min anden lillebror vandt altid. Han snød.

Vi bliver 6

Til middagen bliver vi altså 6. Mine brødre og deres ægtefæller og mig og min mand. Jeg har komponeret en god menu og har lige tjekket, at jeg har alt, hvad jeg skal bruge til maden. Jeg er nødt til at starte med forberedelserne allerede i morgen.
Jeg har dog begået den dumhed at sætte mine fine krystalglas i opvaskemaskinen på en sjusket måde, så det betød, at da maskinen var færdig, så var to af glassene blevet slået itu.

Jeg siger dig, det er meget irriterende at skulle pille glasskår op fra en opvaskemaskine. Dels er de svære at se, dels skærer man sig helt sikkert på et af dem. Jeg har i hvert fald lige skåret mig på en finger. Det bløder og svier. Jeg har fået plaster på nu.
Det, der er allermest irriterende, er, at jeg nu bliver nødt til at køre hen til isenkræmmeren for at købe nogle nye, flotte vinglas.

Vinglas fra Frederik Bagger

Naturligvis ved jeg godt, hvilke glas jeg vil købe. Dem fra Frederik Bagger. Jeg synes, de er pæne og gør sig godt på et festdækket bord. Jeg ved godt, at de ikke lige er den stil, som mange ville købe. Netop fordi de har udskæringer i sig. Men det er lige præcist, dem, der gør, at jeg synes, de er flotte. Det er, som om der kommer et flot lysspil i glassene. Derudover klinger de fint, når man skåler! Heldigvis er det kun glas, jeg skal købe i morgen. Der var ingen af tallerkenerne, der gik i stykker. De står også mere sikkert i det der stativ i bunden af opvaskemaskinen. De skal derfor kun tørres efter med et rent viskestykke. Lige til at overkomme.

Mangler blot sølvtøjet

Der er så kun en enkelt ting mere, som skal ordnes, inden jeg for alvor går i køkkenet: Og det er at få pudset mit sølvtøj. Bestik, serveringsskeer osv. Det er et arbejde, jeg ikke er særligt begejstret for at gøre. Men det er nødvendigt, hvis bordet skal være perfekt på fredag. Og det skal det. Så måske er det noget, jeg bør overveje at starte på allerede i aften. Det vil være rart at få det overstået. Åh ja, jeg må ikke glemme, at jeg skal købe blomster i morgen. Så efter isenkræmmeren skal jeg til blomsterhandleren. Der skal være friskskårne blomster på bordet. Mange. Er stofservietterne rene? Jeg skal lige tjekke. Hvis ikke så skal de altså i vaskemaskinen. Nu. Lige med det samme.

Scroll to Top