Badeforhæng

Jeg er så træt af, at den der stang, som mit badeforhæng hænger på hele tiden, falder ned. Du kender sikkert til det. De der stænger, der har sådan en fjedermekanisme, som med tiden bliver slap, så stangen ikke sidder fast. På trods af at den også har sugekopper, der trækker den ind mod væggenes klinker. Mit badeforhængs stang har jeg haft i ca. 15 år, og her i sommerens løb har jeg bare konstateret, at den kan ikke længere klare at holde sig på plads – også selv om jeg køber et badeforhæng, som ikke vejer ret meget. Det er altså ret irriterende at stå der efter et brusebad og, så bare se, at stangen ligesom bare daler ned, fordi dens fjeder ikke længere kan bære vægten af et vådt badeforhæng. Der står man. Helt nøgen. Måske lidt kold. Og så skal man til at ’redde’ forhænget fra at falde ned. Man har travlt. Dagen skal begynde. Det er ikke den bedste start på dagen at få.

Tid til nyt

Min stang skal bare udskiftes stang. Færdig. Bum. Sådan er det bare. Jeg har vidst det i lang tid. Det er faktisk ikke så besværligt. Det er bare sådan en af de ting, som jeg altid glemmer at få gjort. Ubevidst udskyder jeg opgaven, det er at få sat stangen op, så den hænger parallelt med gulvet. Hvorfor? Jeg ved det ikke. Det har måske noget at gøre med, at jeg altid kommer til skade, når jeg laver den slags små projekter i huset. Du ved det: Jeg taber den elpære, der skal skiftes, og kommer til at skære mig på et af glasskårene, når jeg samler dem op. Eller slår lilletåen ind i sofaens ben, når jeg støvsuger. Jeg er ikke særligt praktisk anlagt.

En smed måske?

Faktisk så har jeg overvejet at få fat i en smed. Han må kunne lave en stang i rustfrit stål, som kan bores fast i væggene. Det vil sikkert være en god løsning for mig. Han kan komme og tage det korrekte mål skære en stang og sætte den op. Kan man finde ringe til et badeforhæng, der åbner sig tilstrækkeligt, så jeg kan få dem sat på sådan en stang? Det skal jeg lige have undersøgt først, inden jeg ringer til den smed, som jeg kender. Hvis man kan det, så tror jeg, at det bliver løsningen, jeg vælger. Det bliver måske en lidt omstændelig proces at få boret huller til skruerne i den højde. Det bliver smedens arbejde at gøre det. Jeg skal bare gøre rent efter det. Det er nemt nok. Og det vil blive flot. Det vil næsten komme til at se ud, som om badeforhænget bare hænger, og svæver der, når jeg går i brusebad.

Dem med kalkmaling

Ja, jeg vil undersøge, om det er muligt at få sådan nogle ringe, der åbner sig tilstrækkeligt. Måske den webshop, hvor jeg har købt både forhænget og al min kalkmaling har et godt råd. At jeg så skal åbne ringene, hver gang badeforhænget skal vaskes, må jeg lære at leve med. Det behøver jo ikke at være en opgave, der skal gøres lige akkurat efter et brusebad.

Scroll to Top