Arveret og familieret

Familieret og arveret

For 100 år siden var det nemt nok, når to mennesker ville bo sammen. De skulle gifte sig. Stifte familie og så var der ikke så meget mere snak om det. Skete det så, at de på et tidspunkt ville skilles, ja så fandt de en løsning. Også selvom det kunne tage mange år at få skilsmissen godkendt. Sådan er det ikke i dag. I dag kan vi bo sammen. Stifte familie. Gå fra hinanden. Uden at der behøver at gå lange processer forud. Vi har muligheder, som folk ikke havde for 100 år siden. Vi kan indgå samlivspagter. Vi kan have fælleseje – eller særeje. Vi kan lave forskellige former for aftaler for, hvordan vores ejendom skal fordeles, hvis vi går fra hinanden eller, hvis en af os dør. Vi kan lave særlige aftaler, der forklarer, hvad vi ønsker for hinanden og vores fælles børn. Og ja, vi kan naturligvis også lave aftaler eller pagter, der fortæller, hvad nogle familiemedlemmer har ret til – og andre ikke har ret til.

Mange juridiske aftaler

Der findes simpelthen så mange forskellige aftaler og pagter, som vi kan indgå med hinanden, når vi vil bo og leve sammen – eller som forudser, hvad der skal ske, hvis vi går fra hinanden eller en af os dør. Det kan være rigtigt forvirrende at hitte rundt i, hvad der vil være det rigtige at gøre for jer.

I mange tilfælde afhænger dette jo også ofte af jeres aktuelle situation: Er der måske børn fra et tidligere forhold? Er der efterladte, som stadig har krav på dele af din udkårnes ejendom? Er der andre forhold, som du og jeg ikke lige kan komme i tanke om lige nu? Givetvis.

Få advokathjælp til familieret

Det er derfor en rigtig god idé at kende en god og erfaren familieadvokat, som kan rådgive dig om for eksempel familieret og arveret – se her. Om det handler om, at du vil leve sammen med et andet menneske eller om, at du ikke længere vil leve sammen med et menneske, er næsten ligegyldigt. Måske handler det slet ikke om, at du skal ind i et nyt forhold – som samlever eller fraskilt. Måske handler det om, at du alene står med hele molevitten, fordi din samlever ikke længere er i live. Hvad skal du gøre? Hvordan?

Kan anbefale en advokat her

Det kan familieadvokaten rådgive om. Han eller hun kan også hjælpe dig med at tage højde for, hvad der kan ske i fremtiden. Det kan være, at der skal laves et særligt testamente. Måske skal der laves en fremtidspagt, der fortæller efterladte, hvad I ønsker jer.  Tag en snak med advokaten her: https://erikssonadvokater.dk/

En familieadvokat kan rådgive jer om de muligheder I har, som vil sikre jer bedst. Både nu og i fremtiden. Ofte vil familieadvokaten også kunne gøre jer opmærksomme på forhold, som I måske slet ikke har tænkt over, men som I bliver nødt til at tænke med ind i jeres fremtid. Det kan fx være sådan noget som at få lavet et testamente. Eller at få lavet en aftale om særeje. Det er forhold, som I skal tale med jeres familieadvokat om, inden I tager de store beslutninger, der vil berøre jeres liv.

Scroll to Top