Kør lydløst på ferie i en hybrid-bil

Toyota hybrid

Er du træt af støjen fra en motor, der brummer, så overvej at køre på ferie i en lydløs hybrid-bil fra Toyota. Toyota Camry og Toyota Prius Plugin-hybrid er japanske Toyotas to bud på hybrid-biler i familiebilsklassen. Her er god komfort, plads til hele familien og en benzinøkonomi som hjælpes godt på vej af den assisterende elmotor. Men der er en vigtig forskel på de to modeller, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge mellem dem. Læs med, og bliv klogere på, hvad det handler om.

Skal familiebilen udskiftes, og har du forelsket dig i det kendte, japanske bilmærke Toyota, finder du to virkelig gode bud på den næste familiebil i deres Toyota Camry og Prius. Begge modeller fås tilmed i Hybrid-udgaver, hvor en elmotor skærer toppen af benzinøkonomien.

Men der er en stor forskel på de to modeller, som i den sidste ende kan spare dig for mange penge. Camry’en er en hybrid, mens Prius’en er en plugin-hybrid.

Toyota Camry – familieluksus

Er du til Toyota i den virkelige luksusklasse, hvor der er plads til hele familien, kommer du ikke uden om Toyota Camry. Her får du masser af luksus, et stort, overskueligt og helt digitalt instrumentbræt og en lækkert indrettet førerplads, og masser af plads på bagsædet.

Så vil du gerne køre luksuriøst og stilfuldt i hverdagen, og kunne have hele familien med ud at køre i fritiden, er den det helt rigtige valg.

Fordi Camry fås i en hybrid-udgave hos MTH Biler, kommer benzinøkonomien også til at se fornuftig ud. For den assisterende elmotor tager over der, hvor benzinmotoren er mest uøkonomisk. Nemlig ved opstarten af bilen.

Det giver samtidig en hurtigere acceleration, og dermed mere køreglæde til dig i hverdagen.

Toyota Prius – stadig foran på el

Toyota Prius var en af de første serieproducerede Hybrid-biler i verden. Og med den nye Plugin-hybrid version tager Toyota Prius skridtet videre, og kan køre op til 63 km på ren el.

For i modsætning til hybrid-bilen har plugin-hybriden et batteri, du kan lade op. Det betyder, at du kan køre de små korte ture – som er totalt uøkonomiske at køre i en benzinbil – på ren strøm. Det gør turen til bageren søndag morgen meget mindre miljøbelastende. Kun cyklen eller apostlenes heste er en mere grøn løsning.

Samtidig giver det dig en helt vanvittig benzinøkonomi på 83,3 km/l ved blandet kørsel. Ja, du læste rigtigt.

Så lige som Toyota Prius var først med hybrid, er den nye Prius med plugin-hybrid med helt fremme i førerfeltet – og et fornuftigt alternativ til en fuldblods elbil. Bare uden at du behøver planlægge lange ture efter, afstanden mellem de enkelte ladestandere på ruten. Se de mange nye Toyota Hybrid modeller hos MTH Biler, som har hele 5 afdelinger i Jylland. Står ferien for døren, så tag et kig på disse gode rejsetips.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen